Angst of ongemak bij de tandarts

Praktijk Puur Voelen

____________________

Astrid & Erik

BINNENKORT MEER INFORMATIE OVER HET NIEUWE ONLINE PROGRAMMA!

Wat is angst?

 

Angst is in eerste instantie een bescherming voor jezelf. Een soort oer-instinct dat je beschermt tegen dingen die gevaarlijk voor je zijn. Die ervoor kunnen zorgen dat je pijn ervaart, gewond raakt, ziek kunt worden of dood kunt gaan.

Angst voor wilde dieren, grote spinnen, grote grommende honden, pijn, extreme kou of juist extreme hitte, extreme hoogte, kleine ruimtes is dus in principe een bescherming voor jezelf.

 

Maar waarom zou je er dan wat aan doen?

Als angst groter wordt dan nodig is. Je van dingen weerhoudt, wat niet nodig is. Dan is angst dus geen ‘oer’bescherming meer. Dan beperkt de angst je om dingen te doen die je wel wilt doen of die nodig zijn om te doen.

Dus angst heeft als functie om je alert te maken en in actie te laten komen. Als je merkt dat de angst je belet om dingen te doen of je beperkt in het doen van dingen, dan is het te groot.

 

Wat kan ik voor je betekenen?

Vaak ontstaat angst door een gebeurtenis in het verleden. Iets of iemand heeft ervoor gezorgd dat je bang bent geworden voor iets. Ik kijk en voel met je mee wat dit precies is. Ook al weet je het zelf niet meer, vaak komen we wel daar waar we moeten zijn.

Dan kijk ik samen met jou naar de situatie. Je sleept nu vaak nog het totale gevoel van toen met je mee. En dat maakt de situatie van nu heel zwaar.

Na een behandeling is de situatie van toen alleen nog maar een herinnering en kun je dit gevoel loslaten. Je kunt nu met een normale en eventuele gezonde spanning dezelfde dingen gaan doen. Je mag weer vanuit vertrouwen in jezelf de dingen opnieuw gaan ervaren.

 

Neem snel contact op als jij een angst voor iets hebt en hoor wat ik voor je kan betekenen!

 

Liefs, Astrid

 

foto: Claustrophobia IV van Laura Lewis

 

 

Angst of ongemak bij de tandarts?

 

Heeft u last van angst als u naar de tandarts moet? Slaapt u goed de nacht voordat u een afspraak heeft? Breekt het zweet u uit als u aan een verdoving of het geluid van de boor denkt?

 

U bent niet de enige die moeite heeft om naar de tandarts te gaan. Maar liefst 40% van de Nederlandse volwassenen zegt bang te zijn. Zo'n 12% van de bevolking is extreem angstig en 800.000 Nederlanders zijn zo bang, dat zij niet meer naar de tandarts gaan.

(bron: www.tandarts.nl)

 

Er zijn veel manieren om met angst te leren omgaan, maar dan blijft dit nog steeds bestaan. Angst zit in een diepere laag: het onderbewuste of onbewuste. Daarom komt dit vaak, hoe goed je ook over je angst kunt praten, tijdens de behandeling zelf ongewild naar boven.

 

Astrid komt in haar werk als preventie-assistente bij de tandarts veel in contact met patiënten, die wat extra aandacht kunnen gebruiken op het gebied van angst.

Er is gebleken dat mensen het prettig vinden om hier in een één-op-één situatie aan te werken. Daarom behandelt Astrid patiënten van Dentpoint nu in haar planning als preventie-assistente. Daarnaast kunt u een persoonlijke afspraak met haar maken in Praktijk Puur Voelen.

 

Het doel is: de angst of het ongemak los te laten!

 

'Ik kijk dan samen met u wanneer de angst is ontstaan? Op welke manier u last ondervindt van deze angst? En op welke manier we hieraan kunnen werken? De resultaten zijn vaak verbluffend!'

 

Herkent u zich in het bovenstaande? Wilt u zich ook niet langer laten beheersen door de angst of het ongemak?

Geef u dan snel op voor een behandeling via het contactformulier van Praktijk Puur Voelen of maak een afspraak bij Dentpoint!

 

Klik op één van de onderstaande knoppen.

Hieronder vind je verschillende artikelen, die door Astrid zijn geschreven. Ze geven meer informatie over de angstbehandeling, over ervaringen van andere mensen en dingen die ze tegenkomt in zo'n behandeling.

Verder staat er nog een artikel bij over het knarsen en klemmen van tanden. Wat kun je eraan doen en wat kunnen oorzaken zijn.

Verschillende artikelen van haar zijn op Jack & Juul en Nieuwetijdskind geplaatst.

Copyright @ All Rights Reserved