Logo Praktijk Puur Voelen

Alarmbellen rinkelen?

Burn-out

'Het lijkt wel of de alarmbellen veel sneller rinkelen'

Dit kreeg ik te horen van een cliënt, waarvan de basiswaarden na een aantal behandelingen mooi hoog waren geworden. Voor mij een teken, dat je steeds stabieler bent. En dus niet zo snel uit balans bent. Maar de ervaring van mijn cliënt was anders. Degene had het idee, dat nu bij een lagere overprikkeling toch dezelfde onbalans werd ervaren, als bij dat hoge stressgehalte uit het verleden.


Veel stress uit je systeem

Een persoonlijke ontwikkeling, waarbij je veel dingen verwerkt, lost in de basis heel veel op. Heel veel stress wordt er uit je systeem gehaald en je zult echt een stuk stabieler zijn. Veel meer ruimte voor dingen ervaren.


Gevoelig zijn

Maar de meeste mensen die met zichzelf aan de slag gaan, zijn gevoelig. En deze gevoeligheid hebben ze vaak een lange tijd aan de kant gezet. Of totaal uitgeschakeld. In het hoofd ‘gaan zitten’ om maar niet te hoeven voelen. Vooral niet verbinden met het echte leven en voelen, en vooral vanuit een overlevingsstand functioneren.


Uit de veilige burcht

Een persoonlijke ontwikkeling brengt je soms vanuit een flinke ‘burcht’ naar het open veld. Je haalt je verdedigingswal of dikke muur stukje bij beetje weg en gaat dan echt voelen. En dit voelen is dan in eerste instantie helemaal niet zo fijn.


Bewust van je gevoel

Je bent je veel bewuster van jezelf en van jouw gevoel. Iets wat dus eerst diep weggestopt zat. Dus toen je nog in die ‘burcht’ zat, was er eigenlijk veel meer stress in jouw systeem of om je heen. Maar door de sterke verdediging, voelde je dit niet. Nu sta je veel meer open en ben je je veel bewuster van alles wat je voelt. En dat voelt soms overweldigend of alarmerend.

 

Geef jezelf tijd

Maar net als bij elke nieuwe situatie: ‘je mag er eerst aan gaan wennen’.
En eerst voelt dit misschien allemaal heel heftig en vreemd. Maar na een tijdje zal er meer rust komen. Geef jezelf die tijd en ruimte voor dit proces!


Ik heb op ons platform voor persoonlijke ontwikkeling nog een ondersteunende oefening gezet. Kijk verder via de link: Naar platform


Fijne dag, Astrid

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? 

Logo Praktijk Puur Voelen

Ervaar meer rust, energie

en zelfvertrouwen


Wij bieden persoonlijke behandelingen 

in onze praktijk of online & (online) programma’s voor zelfontwikkeling

Volg ons

 

Facebook

 

Instagram


YouTube

Copyright Praktijk Puur Voelen 2019 | All Rights Reserved

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik te analyseren en de effectiviteit van campagnes te meten of te vergroten. Door op 'accepteren' te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

accepteren