Logo Praktijk Puur Voelen

Drie dingen die je nog niet wist van je kind!

Een kort maar krachtig artikel over hooggevoeligheid. Wees gewaarschuwd!


Ten eerste: Ja, het is een nieuwetijdskind en dus gevoelig.

Vrijwel alle kinderen die in de laatste jaren zijn geboren zijn nieuwetijdskinderen en hebben een hogere trilling qua energie. Zij zijn vaak gevoelig voor allerlei dingen op het gebied van licht, geluid, voeding en andere energieën. In hoeverre zij daar last van hebben, ligt erg aan hoe goed ze (letterlijk) in hun vel zitten. Maar ook in hoeverre wij er een issue van maken. Dus je hebt heel veel gevoelige kinderen, maar wel allemaal op hun eigen manier.


Ten tweede: Je kind is zeer waarschijnlijk wijzer dan jij!

De kinderen worden nu met een veel grotere wijsheid geboren, dan jij waarschijnlijk ooit zult bereiken! Maar daarnaast hebben ze nog heel veel te leren van ons op deze Aarde. Maar hun innerlijke wijsheid is veel groter en lijkt vaak meer mogelijkheden te kennen om hierop in te tunen.

Dit wil dus niet zeggen dat ze geen opvoeding meer nodig hebben, want dat is juist het wezenlijke stuk dat ze van ons verlangen. Duidelijkheid en soms ook uitleg hoe het in hemelsnaam werkt op deze Aarde.


Ten derde: Je kunt de hele wereld niet laten aanpassen aan je gevoelige kind (of je gevoelige zelf).

Je zult dus ervoor moeten zorgen dat je kind zo goed mogelijk in zijn eigen energie zit, zich leert af te schermen en om kan gaan met zijn mate van gevoeligheid.

En denk er vooral aan: gevoeligheid is geen ziekte maar een gave!


Ja, ook ik ben gevoelig.

En ik ben echt niet zo’n harde tante, die zegt dat je nergens last van kunt hebben. In tegendeel: ik heb zelf ook last van dingen als hard geluid, fel licht, drukte van mensen om me heen en voeding. Maar ik weet dat ik hier last van kan hebben en zorg ervoor dat het te doen is voor mezelf. Daarbij kan ik me goed afschermen, waardoor niet alles van een ander direct bij me binnenkomt.


Wat kun je eraan doen?

Zo heb ik last van hard geluid en zorg er dus voor dat ik oordoppen in heb als ik naar een concert toe ga. Ook heb ik thuis vrijwel nooit muziek op de achtergrond aanstaan en mag het anders vrij zacht staan. Constant geluid is voor mij heftig. Op het werk in de tandartsenpraktijk kan ik dit prima uitschakelen. Het licht van mijn mobiel en laptop is aangepast en ik kan er slecht tegen als iemand opeens een fel scherm onder mijn neus duwt, tot hilariteit van mijn kinderen.

Als ik moe ben van de energie van alles om me heen (veel mensen, het werk) ga ik eerst lekker wandelen om letterlijk te gronden en de overtollige energie kwijt te worden en weer in de natuur op te laden. En mijn voeding heb ik ondertussen in vele stapjes flink aangepast.


Pas dingen aan en zoek hulp!

Dus hebben jij of je kind ergens last van? Kijk er dan naar of laat er naar kijken! Maar verwacht niet dat iedereen zich hier wel naar gaat aanpassen!

Wij hebben ook gevoelige kinderen, allemaal op hun eigen manier. Als ze ergens tegenaan lopen, gaan we samen kijken of en wat we eraan kunnen doen. In het verleden hebben we vaak genoeg een therapeut ingeschakeld om ervoor te zorgen dat blokkades in de energie opgeruimd konden worden. Ook voeding is in ons gezin een issue. Daar word je echter heel creatief van met koken.


Wat hebben jullie nodig?

Ook in mijn werk zal ik er alles aan doen om een gevoelig kind op zijn gemak te stellen. Bij de tandarts zal ik nooit zo maar beginnen met dingen te doen maar leg ik vooral eerst alles uit. In onze praktijk kan ik gelukkig nog veel meer doen. De energie in balans brengen en zorgen voor een goede gronding zijn de eerste aandachtspunten. Maar ook kunnen kinderen dingen spiegelen van hun ouders. Dus ook is het belangrijk dat je zorg besteedt aan je eigen energie en eventuele blokkades hierin.

Graag hoor ik of jij of je kinderen nog tegen dingen aanlopen? Waar jullie last van hebben? En hoe jullie daarmee omgaan? Wellicht kunnen we wat voor elkaar betekenen.


 

foto: 'Kid' van Prime Code (flickr.com)Logo Praktijk Puur Voelen

Ervaar meer rust, energie

en zelfvertrouwen


Wij bieden persoonlijke behandelingen 

in onze praktijk of online & (online) programma’s voor zelfontwikkeling

Volg ons

 

Facebook

 

Instagram


YouTube

Copyright Praktijk Puur Voelen 2019 | All Rights Reserved

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik te analyseren en de effectiviteit van campagnes te meten of te vergroten. Door op 'accepteren' te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

accepteren