Logo Praktijk Puur Voelen

Gesprekje met een mini-meisje


Een vader liep tegen een probleem aan en vroeg me of ik hier iets mee kon? Zijn dochtertje van drie wilde haar ouders niet loslaten op het moment dat zij naar de kinderopvang werd gebracht. Het was elke keer weer een drama, wat ze allemaal heel veel energie kostte, zowel de ouders als het kind. Ik had al vaker contact gehad met het meisje als er problemen waren. En dat ging op afstand op onbewust niveau.


Ronddolende ziel

De eerste keer werd ze vaak huilend en in paniek wakker. Ze was vaak ontroostbaar en dit kostte iedereen behoorlijk wat nachtrust. Nadat ik me op haar energie had afgestemd kwam het verhaal van een ziel uit de oorlog, die hier nog rondhing. En omdat het meisje zo gevoelig was, zocht hij contact met haar, om zo gezien te worden. Nadat ik zijn verhaal had aangehoord, mocht hij doorgaan naar het Licht. En zo keerde de rust weer terug in het gezin.


Niet kunnen slapen

De tweede keer was het inslapen en doorslapen een probleem. Ik heb me weer op haar energie afgestemd en kreeg weer contact op onbewust niveau. Nu was het dat zij, als oudste kind, een behoorlijke druk voelde. Ze had het idee dat er veel van haar werd verwacht als oudste. En deze druk uitte zich in het niet goed kunnen slapen. De ouders konden met deze informatie meer inspelen op de situatie. En erop letten, dat ze dingen anders gingen doen. Niet zeggen: jij bent al zo groot en kunt alvast wel dit of dat. Of nu jij al zo groot bent, hoef je dat en dat niet meer te doen. En zo konden ze met een stukje bewustwording, weer veel veranderen.


Onverwacht contact

En nu? Ik kreeg in de loop van de volgende dag het gevoel dat er naar contact gezocht werd. Het voelde goed, dus ik heb me er verder op afgestemd. Het was dit meisje.

Ze vertelde dat ze het inderdaad niet leuk vond op de kinderopvang. Het zat vooral in het feit dat ze daar niet zo ‘gezien’ werd als thuis. Thuis krijgt ze alle ruimte om te ‘zijn’. En mag ze alles vragen en vertellen. En op de opvang is ze één van de kinderen. En wordt ze niet gezien in haar eigen grote wijsheid.

Ik heb haar verteld dat ze ook mag leren omgaan met andere mensen. Mensen die misschien nog niet zo open staan en nog veel mogen leren. Maar dat ze dat ook nodig heeft in haar verdere leven. Dat ze daar ook een weg in mag leren vinden. En dat het anders werkt in een groep als thuis in het gezin. Ze moest er even over nadenken, maar daarna volgde toch een ‘oké’. Heel benieuwd wat de uitwerking hiervan mag zijn.


Hoe is het bij jullie?

Dit is weer een heel andere vorm van behandelen, maar werkt vaak goed met kleine kinderen. Zij staan nog heel open in hun communicatie op onbewust niveau. En zo krijg je vaak een totaal andere informatie, dan dat je in eerste instantie verwacht.

Dus mocht je tegen iets aanlopen met jouw kind. Ook al is het nog maar heel klein. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.


Liefs, Astrid

Praktijk Puur Voelen


 

foto: 'Little smile' van Celynek (flickr.com)Logo Praktijk Puur Voelen

Ervaar meer rust, energie

en zelfvertrouwen


Wij bieden persoonlijke behandelingen 

in onze praktijk of online & (online) programma’s voor zelfontwikkeling

Volg ons

 

Facebook

 

Instagram


YouTube

Copyright Praktijk Puur Voelen 2019 | All Rights Reserved

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik te analyseren en de effectiviteit van campagnes te meten of te vergroten. Door op 'accepteren' te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

accepteren