Logo Praktijk Puur Voelen

Hoe kan een ziekte als borstkanker

ook overgedragen worden?


Jaren geleden had ik al gehoord dat borstkanker ook energetisch overgedragen kon worden. Maar ik had hier zelf (gelukkig) nog geen ervaring mee, tot het bezoekje van een jonge vrouw aan onze praktijk. Hier kwam onverwacht een heel diepe pijn om de hoek kijken.


Slecht slapen

Deze jonge vrouw kwam bij me omdat ze problemen had met slapen. Ze kon óf heel lastig in slaap komen óf ze werd heel vaak wakker ’s nachts. En deze problemen met slapen waren erg versterkt nadat haar moeder erg ziek was geweest een aantal maanden daarvoor en haar opa was overleden. Ik heb eerst gevoeld en gemeten of er iets was dat puur met het slapen te maken had. Dat was het geval. Er waren wat kleine gebeurtenissen in het verleden, die toch nog een impact hadden op het slapen van nu. Deze gebeurtenissen en de emoties die erbij hoorden heb ik getransformeerd, zodat ze geen negatieve invloed meer hadden.


Ik ben daarna eerst verder gegaan met een healing, omdat ik lichamelijk een onbalans voelde. Er was veel onrust in de hele buik. Dus heb ik eerst daar naar gekeken. Daarna werd mijn aandacht heel erg naar haar hoofd en vooral haar oor getrokken. Dit duidde erg op ‘iets niet willen horen’. Daar zijn we verder op ingegaan.


Angst voor borstkanker

Dat haar opa was overleden, kort nadat haar moeder flink ziek was geweest, had toch iets losgemaakt. Een onbewuste angst was naar boven gekomen. Haar moeder had jaren geleden borstkanker gehad. Een ziekte die het hele gezin natuurlijk op kop heeft gezet. Vooral omdat dit niet de eerste keer was dat borstkanker in de familie voorkwam. Oma, van moeders kant, was ook al overleden aan borstkanker op een erg jonge leeftijd.


Erfelijkheid

Een ziekte, zoals borstkanker, kan in een vrouwenlijn van de familie voorkomen. Vanuit de medische wereld kan worden bepaald of zoiets erfelijk is. Maar wanneer is het lichamelijk erfelijk? Kan zoiets ook psychisch erfelijk zijn? Ik bedoel dan niet dat dit ‘tussen de oren zit’ in de negatieve betekenis. Maar of bijvoorbeeld angst voor een ziekte ook zo’n grote ruimte kan creëren voor het ontstaan van bijvoorbeeld kanker? Hoe groot is de kracht van de psyche bij het ontstaan van een ziekte? Ikzelf denk dat dit heel groot is. Stel je voor dat in een vrouwenlijn van een familie veel vrouwen op hun dertigste borstkanker krijgen. Je kunt je voorstellen, dat als je dan zelf dertig wordt, er toch een angst is voor het ontstaan van deze ziekte. En hoeveel invloed heeft zo’n angst dan op het totale functioneren van je lichaam?


Angst

Ook bij mijn cliënte was er een angst voor borstkanker. Ze was zich hier van te voren nog niet bewust van, maar voelde het op dat moment toch heel duidelijk. Het uitte zich vooral in het hoog ademhalen. Dit had ze ook al langere tijd en ze had ook moeite met zich te ontspannen. Verder voelden we allebei ook een flinke spanning in haar buik. We hebben gekeken wat precies deze spanning veroorzaakte. Dit had te maken met de angst om zelf ziek te worden. Maar ook de angst dat haar ouders wat zou overkomen. En natuurlijk was er ook nog het verdriet over het overlijden van haar opa.


Verbinding losmaken

Ik heb uitgelegd dat je met iedereen, waar je mee omgaat een bepaalde verbinding maakt. En dat deze verbinding soms energie geeft en af en toe ook energie vraagt. Dit is met oude gebeurtenissen ook zo. Die vragen soms nog energie van je, terwijl dat niet nodig is. Dus die verbinding mag je dan losmaken. Dat hebben we gedaan met het ziek-zijn van oma en moeder en de gebeurtenissen daar omheen. Daarbij hebben we gekeken welke negatieve herinneringen, gedachten en emoties mochten worden getransformeerd naar positieve dingen. Deze positieve dingen hebben we goed in haar energie verankerd.


Wat is er onbewust aan de hand?

Er is veel gebeurd bij deze cliënte en juist vanuit een heel andere hoek, dan je in eerste instantie zou verwachten. Dat is vaak het mooie bij sessies. Openstaan voor wat komt en kijken wát er nou echt speelt? Vaak is dit wat anders dan een cliënt zelf denkt. Want met het denken kom je niet in je onbewuste terecht. En dat is waar vaak problemen of angsten ontstaan. En wat kan zo’n angst aanrichten? Kan het voor de ziekte in een familielijn zorgen? Wat voor invloed heeft zo’n onbewuste angst precies op je lichaam?

Je ziet dat er veel meer mee kan spelen in het ontstaan van een ziekte. En wat is erfelijkheid nu precies? Het speelt zich dus niet alleen in de genen af, maar ook voor een groot deel in de energie.

Maar dat je hier dus ook veel mee kunt doen is een feit! ‘Het zit tussen de oren’ is dus voor een groot deel waar, maar dit hoeft niet negatief te zijn. Je kunt dit ook heel positief gaan inzetten!


Ben jij nieuwsgierig, of speelt zoiets in jouw familie? Neem vrijblijvend contact op via onderstaande knop!


Liefs, Astrid


foto: Nieuwetijdskind

Logo Praktijk Puur Voelen

Ervaar meer rust, energie

en zelfvertrouwen


Wij bieden persoonlijke behandelingen 

in onze praktijk of online & (online) programma’s voor zelfontwikkeling

Volg ons

 

Facebook

 

Instagram


YouTube

Copyright Praktijk Puur Voelen 2019 | All Rights Reserved

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik te analyseren en de effectiviteit van campagnes te meten of te vergroten. Door op 'accepteren' te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

accepteren