Logo Praktijk Puur Voelen

Met de navelstreng om de keel geboren?

Welke invloed heeft dit nu nog?


Kun je je voorstellen dat er iets om je keel gesnoerd zit? Iets dat steeds strakker gaat zitten als je je beweegt. En je wordt aan alle kanten geduwd en getrokken om maar verder te gaan. Strakker, steeds strakker. Het verstikt je. Je keel wordt dichtgeknepen.

Je kunt je misschien wel voorstellen dat het zo voelt als je geboren moet worden en de navelstreng zit om je keel gesnoerd. Zoiets kan meteen al een eerste traumatische gebeurtenis zijn. Je bent er je zelf totaal niet bewust van. Het is misschien niet eens door de vroedvrouw of gynaecoloog verteld. Maar lichamelijk wordt zoiets wel opgeslagen.


Herkennen in gedrag

Ik kom vaker bepaald gedrag bij mensen tegen, die er volgens mij op kunnen wijzen dat ze zo geboren zijn. Bij de tandarts bijvoorbeeld, als ze het servetje niet zo hoog willen hebben liggen. Mensen die hun bovenste knoopje van de blouse absoluut niet dicht willen hebben. Of geen ketting om kunnen hebben. Het meteen benauwd krijgen als je maar in de buurt van hun keel komt. En zo ook Bram, een jongen van 10 jaar die bij me kwam. Hij had steeds vaker een paniekaanval en met het eten ging het niet zo goed. Dit was ontstaan na een keer flink ziekzijn en spugen van een jaar geleden.


Behandeling

Mijn eerste indruk was meteen dat het met de geboorte te maken kon hebben. Hij was inderdaad met de navelstreng om zijn keel geboren. Hier hebben we even over gepraat. Maar ik wilde toch graag kijken wat zijn lichaam en onderbewuste zelf aan me zou laten zien. Na wat testjes en spelletjes om te zorgen voor een goede gronding, mocht hij op de behandeltafel gaan liggen. Hij kon zich heel gemakkelijk overgeven aan een voor hem totaal onbekende manier van behandelen. Dook er als het ware helemaal in. Daarom koos ik voor een behandeling, waarbij we ons helemaal mochten laten leiden door zijn onderbewuste.


Reizen in een spaceshuttle

Ik heb hem samen met zijn knuffel laten plaatsnemen in een spaceshuttle. Zo kon hij door zijn hele lichaam reizen en op de plekken waar het nodig was stoppen. Hij was meteen nieuwsgierig hoe het er van binnen uit zou zien. Dus we zijn op heel verschillende plekken gekomen. Die plekken kon hij mooi beschrijven en kijken of er ook iets was, wat geheeld kon worden. Eerst hebben we ergens de goede, krachtige energie van mooie herinneringen opgehaald. Dit konden we later gebruiken om een plek te helen. We kwamen bij een plek waar iets gedraaid zat, wat niet gedraaid moest zitten. We hebben er hulp bij gehaald. Iemand met veel kracht, die dit weer terug kon draaien. Dit was in zijn voet. Moeder vertelde later dat hij deze gebroken had gehad. Later kwamen we op een plek waar het heel druk was. Er waren veel ‘leidingen’ die allemaal door elkaar liepen en er sprong nog veel energie als bliksemschichten heen en weer. Dit hebben we met hulp gestructureerd. Dit was in zijn hoofd. Zijn moeder vertelde later dat hij vaak zei dat het heel druk was in zijn hoofd.


Gemiste tederheid

Aan het eind van de behandeling kwam ik bij een tekort van de basisbehoefte ‘tederheid’ uit. Toen kwam het verhaal over Bram en hoe hij als baby van zes weken al in het ziekenhuis was beland. Daar heeft hij deze tederheid gemist. We zijn hier in de tweede behandeling verder mee gegaan. Hij kwam toen o.a. terecht in zijn keel. Daar zat een bobbeltje, dat opgeruimd mocht worden. Samen hebben we dit gedaan en gekeken wat deze gebeurtenissen voor invloed op hem hadden gehad. Bram kreeg op een gegeven moment een flinke huilbui. Zijn moeder kon hem op dat moment troosten en zo werd deze onbewuste behoefte nogmaals aangevuld.


Emotionele lichaamsgeheugen

Bij Bram had het spugen iets in het lichaamsgeheugen wakker gemaakt. Bij spugen heb je het ook vaak benauwd. Zo kwam de angst, die hij heeft gevoeld als baby, weer terug. Dit uitte zich in het niet goed kunnen eten, vaak kokhalzen en paniek hierdoor. Nadat hij geboren was met de navelstreng om zijn keel, kreeg hij een virusziekte waarbij hij benauwd raakte. Hij kwam in het ziekenhuis aan de beademing. Hierdoor bleef er dit ‘bobbeltje’ in zijn keel zitten. Waarschijnlijk een beschadiging door de beademingsbuis. Maar in ieder geval een trigger en plek waar de emotionele gebeurtenissen waren opgeslagen. Door hier naartoe te gaan en dit te bekijken kon hij deze dingen los gaan laten.

Na de eerste behandeling kwamen er nog flinke lichamelijke reacties. Na de tweede bleef het vrij rustig. Hij voelde zich veel meer ontspannen en het eten ging meteen al beter.


Heb jij ook een angst of lichamelijke reactie, die je niet kunt verklaren. Of je weet wel wat er is gebeurd, maar de lichamelijke reactie blijft aanwezig. Maak een afspraak om hier samen naar te kijken of vrijblijvend te kijken of ik wat voor je kan betekenen. Dit kan ook via Skype of Facebook Messenger.


Liefs, Astrid


foto: 'First scream' van Kerry Parkins (flickr.com)

Logo Praktijk Puur Voelen

Ervaar meer rust, energie

en zelfvertrouwen


Wij bieden persoonlijke behandelingen 

in onze praktijk of online & (online) programma’s voor zelfontwikkeling

Volg ons

 

Facebook

 

Instagram


YouTube

Copyright Praktijk Puur Voelen 2019 | All Rights Reserved

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik te analyseren en de effectiviteit van campagnes te meten of te vergroten. Door op 'accepteren' te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

accepteren