Logo Praktijk Puur Voelen

Op de proef gesteld

Burn-out

Ontspannen op vakantie

We zijn net terug van een weekje wintersport. Heerlijk genoten van de besneeuwde omgeving. Onze skivaardigheden weer op peil kunnen brengen en lekker van de berg af gesjeesd. Ook onze vaardigheden mogen overbrengen en de puntjes op de i mogen zetten bij onze kinderen.

Dus echt een geslaagde vakantieweek zou je zeggen. Dat zou je zeggen, ja…


Op de proef gesteld door onze dochter

Maar helaas werden we op de proef gesteld. Er werd weer getest of we nog steeds stressbestendig waren. Hoe reageren we, als er zich opeens weer een kleine ramp voldoet?


Er was geen beweging

We waren aan het skiën en onze dochter was vlak achter ons. We stonden te wachten net een eindje onder het hutje van de lift om verder af te dalen. En opeens zag Erik mijn dochter vallen. De piste was hier vrij vlak en het was de eerste keer dat ze viel in 5 dagen. Maar de witte helm bleef op de grond liggen. Er zat geen beweging in haar lijf.


Skileraren snelden toe

En toen hoorden we haar roepen. Skileraren, die in de buurt waren, snelden er naar toe. De bediende van de lift rende ook naar boven. Wij moesten ook zien, dat we met ski’s en al naar boven kwamen. En dan is een klein stukje nog een heel eind…


De nooddienst werd opgeroepen

Bij haar aangekomen, kon ze alleen maar huilen van de pijn. Ze hadden haar al omgedraaid en bekeken voorzichtig wat er aan de hand was. Haar knie deed enorm veel pijn. Het been kon ze niet recht krijgen. Ze riepen de nooddienst op, om haar naar beneden te vervoeren.


Handelen

Erik keek me aan en zei dat hij naar beneden ging. We hadden een huisje aan de piste. Hij ging zich omkleden en kwam met de auto naar de lift toe. Zodat we, mocht het nodig zijn, mee konden naar het ziekenhuis. Ik bleef bij onze dochter.

 

Wachten

We moesten, voor ons gevoel, lang wachten. Er waren al hulpverleners bij gekomen met een sneeuwscooter. Maar ze kon hierop niet vervoerd worden en we moesten wachten op ander vervoer. Dit was onderweg.


Pijn overweldigde haar

Ondertussen bleef onze dochter behoorlijk in een huilbui hangen. De pijn overweldigde haar. Ik kon puur rustig blijven en wilde haar ook niet teveel sussen. De emotie kunnen uiten is ook belangrijk, zolang ze niet in paniek zou raken.


De reddingsactie

De reddingsactie kwam verder op gang en ze werd in een speciaal ‘schuitje’ naar beneden geskied en verder vervoerd via een speciale cabinelift. Daarna ging ze in de ambulance voor verdere medische verzorging. Ik ben continu bij haar gebleven en heb vooral geprobeerd de rust over te brengen.


Vanuit rust reageren

Gelukkig kunnen we nu vanuit rust reageren. Een situatie overkomt ons niet meer. We kunnen allebei de emotie van dat moment aan de kant zetten en kijken wat er nodig is. Rustig een situatie bekijken en handelen en communiceren vanuit rust. Zo blijf je grip op een situatie houden.


Voel jij ook innerlijke rust?

Dus er kan je wel iets overkomen, maar je bepaalt zelf hoe je reageert. En dat is zo fijn. Dat die onderliggende stress er totaal niet meer is. Dat we in de vele jaren hiervoor zoveel hebben kunnen opruimen. Dat de oude dingen niet meer doorwerken in het nu. Dat is iets wat we jou ook gunnen. Die rust in je systeem. Zodat je, wat er ook gebeurt, je kunt reageren vanuit jezelf. Vanuit jouw innerlijke rust. En ook dan heel dicht bij jezelf kunt blijven.

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? 

Logo Praktijk Puur Voelen

Ervaar meer rust, energie

en zelfvertrouwen


Wij bieden persoonlijke behandelingen 

in onze praktijk of online & (online) programma’s voor zelfontwikkeling

Volg ons

 

Facebook

 

Instagram


YouTube

Copyright Praktijk Puur Voelen 2019 | All Rights Reserved

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik te analyseren en de effectiviteit van campagnes te meten of te vergroten. Door op 'accepteren' te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

accepteren