Logo Praktijk Puur Voelen

'Ut geet zoas ut geet. En anders wört ut neet.'

(Het gaat zoals het gaat. En het zal niet veranderen.)


Dit was het antwoord op de vraag hoe het met iemand ging. Een gesprek dat ik hoorde in de rij voor de kassa. Nou als me ergens de haren recht van overeind gaan staan is het wel zo’n berusting in het negatieve. Niet lekker in je vel zitten en het maar zo laten, want er is toch niets aan te doen.

Vreselijk. Niet mijn ding.


Wachten totdat je kind 'blauw genoeg ziet'

Nou moet ik wel eerlijk zijn. Het leven is ons ook een tijd overkomen. We werden ook meegesleept in het negatieve rondom de aangeboren hartafwijking van onze jongste, heftige operaties en vooral het afwachten. In een slechte situatie moeten wachten, totdat je kind ‘blauw genoeg ziet’ voordat ze konden opereren. Niemand die verantwoording nam. Alles wat je zelf moest uitzoeken. En wij hadden toen nog het vertrouwen dat het vanuit het ziekenhuis of de arts wel goed ging komen. Gelukkig kwamen we er op een gegeven moment achter dat dat niet zo was. En toen we zelf weer de verantwoording gingen nemen, was het minder uitzichtloos. We waren nog steeds erg afhankelijk, maar konden al wel in kleine dingen aangeven wat we niet wilden. En ook via de alternatieve weg al uitzoeken waar bepaalde dingen wél vandaan kwamen, wat de gewone medische wereld niet wist.


Neem verantwoordelijkheid

Neem de verantwoordelijkheid voor je eigen leven. Als je op dit moment niet tevreden bent, ga daar dan wat aan doen! Als je elke maandag weer zit te zuchten omdat je moet gaan werken, zit je misschien niet op de goede plek. Als je elke vrijdag weer een gat in de lucht springt omdat het weekend is, moet je misschien je leven door de week ook leuker maken.

Ga op zoek naar wat voor jou het leven leuk maakt.

Zit je niet lekker in je vel, ga daar dan wat aan doen. Zorg dat je iemand vindt, die jou verder kan helpen.


Laat het leven niet aan je voorbij gaan

Zet doelen uit voor de komende tijd of voor het komende jaar en gá daarvoor! Laat niet het leven aan je voorbij gaan en later spijt hebben van dingen die je niet hebt gedaan.

Als je merkt dat je te angstig bent om stappen te nemen, doe daar dan wat aan. Ga met die angst aan de slag (ik weet wel iemand die hierin gespecialiseerd is ;)).

Niets hoeft te blijven zoals het altijd al is geweest. Je hebt zelf de regie voor je leven in eigen hand. En ja, soms moet je je naar een situatie aanpassen, maar niet gedurende je hele leven. Je kunt altijd stukjes voor jezelf creëren.

Dus blijf niet stilstaan, maar ga stappen zetten!


Wil je hulp in hoe je verder komt? Wil je stappen zetten, maar wordt je altijd door dezelfde gedachten tegen gehouden? Heb je toch elke keer weer dezelfde weerstand tegen nieuwe dingen of weet je niet wat je tegenhoudt? We helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact met ons op en ga vooruit!


Liefs, Astrid

Praktijk Puur Voelen


 

foto: 'Talking' van Harry Metcalfe (flickr.com)Logo Praktijk Puur Voelen

Ervaar meer rust, energie

en zelfvertrouwen


Wij bieden persoonlijke behandelingen 

in onze praktijk of online & (online) programma’s voor zelfontwikkeling

Volg ons

 

Facebook

 

Instagram


YouTube

Copyright Praktijk Puur Voelen 2019 | All Rights Reserved

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik te analyseren en de effectiviteit van campagnes te meten of te vergroten. Door op 'accepteren' te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

accepteren