Logo Praktijk Puur Voelen

Hoe word je door je levenservaring ervaringsdeskundige?


Van de week kwam ik toevallig met een ex-collega in gesprek. Ik had haar al 17 jaar niet meer gezien. Ze vroeg wat ik nu deed en zo kwam ik aan het vertellen wat ik de afgelopen 17 jaar had gedaan. Ik merkte dat ze flink onder de indruk was van ons verhaal, dingen die wij ondertussen ‘gewoon’ als ervaring zijn gaan zien. Voor mij een reden om daar wat meer van te vertellen.


Ruim 17 jaar geleden werd onze jongste geboren met een aangeboren hartafwijking. Toen dit duidelijk werd zijn we in de medische molen beland. Deze draaide een flink aantal jaren door en in het begin werden we behoorlijk rondgeslingerd tussen verstand, emotie, gevoel en vertrouwen. Gelukkig kwamen we toch weer bij ons gevoel uit, en leerden we samen hierop te vertrouwen. En het was hard nodig om dit samen te doen, omdat het voor zowel artsen als directe leefomgeving moeilijk te volgen was. Dit kwam omdat er weinig volgens het boekje ging.


Ons hoofddoel was om als gezin overeind te blijven. Gelukkig kregen we hierbij de nodige steun, ook voor onze andere kids. En hebben we hierbij ook hulp gezocht in de vorm van therapieën om dingen bij onszelf en de kinderen een plek te geven en op te ruimen. En ik moet zeggen, dat we met z’n allen vrij goed in ons vel zitten. En lopen we tegenwoordig ergens tegenaan, kijken we gewoon hoe we dit kunnen oplossen, of dat we op energiegebied nog wat kunnen doen.


Qua werk hebben we ook een hele ommezwaai gemaakt. Erik werkte in de metaal als constructiebankwerker en later als hoofdmonteur projectbegeleider. Hij voelde hier na een flinke zorgperiode eigenlijk niets meer voor. Zo rolde hij ‘toevallig’ in zijn volgende baan. Daarin zorgde hij voor iemand van zijn leeftijd, die zelf door een ziekte helemaal niets meer kon. Deze persoon kon zelf niet meer praten. Dus zo moest Erik steeds alles op zijn gevoel doen, en liep de onderlinge communicatie ook op gevoelsbasis. Hij kwam hierbij in contact met mensen, die vastliepen op heel verschillende gebieden, en hem om hulp vroegen. En zo ontstonden de eerste coaching-gesprekken. Puur op basis van alles wat hij zelf had ervaren en beleefd. En later kwam daar steeds meer het aanvoelen en het weten bij. Ook op energiegebied ontwikkelde hij zich steeds meer. Zo voelt hij waar in de energie een blokkade zit en kan dit weer in balans brengen.

Door het overlijden van zijn cliënt, kon Erik zich nog meer op zijn eigen werk richten. Daarnaast begeleidt hij jongeren, die onder Jeugdzorg vallen.


Zelf ben ik in het toerisme begonnen en heb later op een Grenswisselkantoor gewerkt. Doordat de Euro kwam, ben ik omgeswitcht en heb een eigen bedrijf opgezet met woonaccessoires en geschenkartikelen. Op een gegeven moment heb ik een tijdje de zorg thuis overgenomen en ben uiteindelijk bij de tandarts terecht gekomen. Totaal iets anders, maar ik voelde me daar al snel op mijn plek. Later heb ik daar de opleiding tot preventie-assistente gevolgd en heb nu vooral mijn eigen programma. Tussendoor heb ik een basisopleiding tot energetisch therapeut gevolgd om vooral alle blokkades bij mezelf op te ruimen. Toen merkte ik ook dat mijn warme handen toch wel wat meer kracht hadden en heb ik dit leren gebruiken via een opleiding van Quantum Touch. Ruim elf jaar later heb ik de MEE-opleiding gevolgd om echt therapeut te worden en veel verschillende methodes te leren, om anderen te kunnen helpen. Hierdoor is het aanvoelen en het weten flink ontwikkeld en kan ik dit in behandelingen gebruiken.


We hebben veel ervaringen opgedaan in ons leven. Zo weten we dat het in het ziekenhuis niet altijd allemaal vanzelf goed komt en dat je zelf alert moet blijven. We hebben ervaringen met ernstige ziektes en ook de dood was vaak dichtbij. Helaas hebben we ook afscheid van een aantal mensen moeten nemen. Daarnaast is Erik flink depressief geweest en heb ik zelf met een burn-out te maken gehad. Maar ook de kinderen hebben we geholpen om door de zware periodes heen te komen. Daarbij kennen we de dingen waar je tegenaan kunt lopen als je hoog-sensitief bent.

Maar gelukkig hebben we dit allemaal om kunnen zetten naar ervaring en in kracht. De kracht om in te kunnen voelen wat iemand ervaart. Te weten welke dingen er allemaal kunnen mee kunnen spelen in de beleving van iemand. En te weten waar je in vast kunt zitten. Maar vooral te weten dat niets vaststaat. Dat je dingen mag loslaten en dingen kunt veranderen. In ieder geval de kant van hoe jij het ervaart en hoe jij over dingen mag denken!


Logo Praktijk Puur Voelen

Ervaar meer rust, energie

en zelfvertrouwen


Wij bieden persoonlijke behandelingen 

in onze praktijk of online & (online) programma’s voor zelfontwikkeling

Volg ons

 

Facebook

 

Instagram


YouTube

Copyright Praktijk Puur Voelen 2019 | All Rights Reserved

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik te analyseren en de effectiviteit van campagnes te meten of te vergroten. Door op 'accepteren' te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

accepteren