Logo Praktijk Puur Voelen


Wat vertelt jouw innerlijke meisje?


Bij het thema van de dag van het meisje moest ik denken aan al die kleine innerlijke meisjes die nog diep in ons zitten. Zien we ze nog wel eens? Hoe gaat het eigenlijk met ze? Wat kan jouw innerlijke meisje jou nog vertellen?


Heeft ze nog wat te vertellen?

Hoe bewust ben jij je nog van jouw jeugd? Is deze periode voor jou rustig verlopen of waren er nog heftige gebeurtenissen die een flinke indruk op je hebben achtergelaten? En natuurlijk is het dan ook van belang in welke omgeving en met welke mensen je bent opgegroeid. En hoe de mensen in je directe omgeving reageerden op alle gebeurtenissen. Maar hoeveel weet jij nog hiervan? Heb je al wel eens gekeken naar hoe je je toen hebt gevoeld?


Diep gekwetst

Soms zijn er zelfs kleine gebeurtenissen, waardoor je je diep gekwetst hebt gevoeld. Gebeurtenissen die door een ander helemaal niet zijn opgemerkt, maar waardoor jij toch wel beschadigd bent. Diep van binnen kan dit nog altijd doorwerken in je leven van nu. De manier waarop je naar anderen kijkt of hoe je handelt in situaties. Dus die zogenaamde kleine gebeurtenissen hebben dan wel een enorme impact op je huidige leven.


Beschadigd of juist niet?

De grote, heftige dingen in ons leven weten we vaak nog wel. Het overlijden van een naaste, een ongeluk dat is gebeurd of een scheiding van onze ouders. Maar toch hoeven die dingen niet altijd voor een beschadiging te hebben gezorgd. Voor veel kinderen is het overlijden van iemand, iets dat er bij hoort. Degene gaat weer terug naar waar zij vandaan komen. Natuurlijk is het van belang hoe iemand overlijdt en hoe de omgeving hiermee omgaat. En dat laatste is vooral van belang bij alle gebeurtenissen in ons leven. Hoe gaat een ander ermee om?

En daarnaast zijn er kleine dingen waardoor we ons soms enorm tekort voelen gedaan, thuis maar ook op school of met vriendinnen.


Wat heeft jouw innerlijke meisje nog te vertellen?

Kun jij nog bij het gevoel dat jouw innerlijke meisje heeft als je naar jouw jeugd kijkt? Zijn er nog situaties waar je beter naar mag kijken? Mag het gevoel dat ze nog heeft, nog extra gezien worden? Geef jij ook ruimte aan het meisje in jezelf?

En als je zelf niet bij dit gevoel uit kunt komen, of je weet niet wat je ermee mag doen? Wij helpen je graag!


Astrid


Foto: 'dibujos en la arena' van Hebe Aguilera (flickr.com)

Logo Praktijk Puur Voelen

Ervaar meer rust, energie

en zelfvertrouwen


Wij bieden persoonlijke behandelingen 

in onze praktijk of online & (online) programma‚Äôs voor zelfontwikkeling

Volg ons

 

Facebook

 

Instagram


YouTube

Copyright Praktijk Puur Voelen 2019 | All Rights Reserved

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik te analyseren en de effectiviteit van campagnes te meten of te vergroten. Door op 'accepteren' te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

accepteren