Logo Praktijk Puur Voelen

Wil jij ook een rustige buik?


Heb jij ook vaker last van rommelende darmen of een pruttelende maag? Weet jij of je tegen alle soorten voeding kunt? Of heb je specifieke dingen die je niet goed verdraagt?


Ikzelf had op een gegeven moment overal last van. Veel luchtvorming in maag en darmen en nooit een vaste ontlasting. Ik had al een aantal dingen laten staan, maar helaas had het totaal geen resultaat. Door uiteindelijk een allergiemeting te doen, kwam ik erachter welke producten ik het best kon laten staan. Met als resultaat dat ik nu alleen nog wat last heb van die specifieke producten, maar ook niet altijd. Ik meer energie heb en mijn ontlasting gewoon goed is.


Voeding, het woord zegt het al. Je voedt jezelf met iets. En wat dat iets is, daarin heb je tegenwoordig een enorme keuze. En een gezonde keus hierin is niet altijd makkelijk. Vaak zijn we er ons niet echt van bewust wat onze keuzes zijn. Wat doet voeding met ons? Kunnen we echt overal tegen? Of doen toegevoegde ingrediënten meer met ons? Je hoort steeds vaker van een allergie of intolerantie. En hoe ontstaat zoiets? Want het lijkt wel of steeds meer mensen hier last van krijgen.


Eerst ga ik maar eens naar het woord voeding. Je mag je dus met iets voeden. In dit geval hebben we het over eten. Je mag je lichaam voeden met eten en drinken. En hoe beter je kijkt wat het met je doet, hoe beter deze uitwerking is. Je mag dus ook bewust eten en drinken. En je niet maar volstoppen met alles wat langs komt. En hoe bewuster je dit doet, hoe meer uitwerking dit heeft op jouw hele zijn. Zowel op lichaam als geest. Want als je goed voor jezelf zorgt en bewust met o.a. voeding bezig bent, hoe beter je in je vel zit en hoe meer ruimte er is om jezelf te ontwikkelen.


En bewuste keuzes, kun je die tegenwoordig nog makkelijk maken? Het lijkt allemaal heel makkelijk. Je hebt een grote supermarkt met daarin alles wat je nodig hebt. Allerlei keurmerken geven aan wat gezond voor je is. Dus lijkt het niet zo moeilijk te zijn.

Alleen staan die keurmerken nogal ter discussie, omdat ze iets anders voorhouden, dan dat het daadwerkelijk is. Zijn er flinke voedselschandalen geweest de laatste jaren. Dus is het allemaal nog wel zo duidelijk voor ons? Hoeveel voeding ligt er nog in de winkel die onze grootouders of overgrootouders nog herkennen als voeding? Of is het heel veel samengesteld voedsel, wat allerlei toevoegingen nodig heeft om gegeten of bewaard te kunnen worden?


Daarbij hebben veel mensen tegenwoordig last van voeding of bepaalde producten. Dit komt o.a. door de overdaad aan bepaalde producten en onze consumptie hiervan. Er is zo’n groot aanbod van producten met veelal zelfde ingrediënten, waarvan vroeger veel minder werd gegeten. Veel tarwe, suikers, kleurstoffen, chocolade of melkproducten. Nu zit het in het ontbijt, tussendoortjes, lunch en snacks. Dus we krijgen erg veel van hetzelfde en kunnen ook daardoor een overgevoeligheid daarvoor creëren. Daarbij zijn de kunstmatige toevoegingen vaak een probleem.

Daarnaast zijn mensen de laatste jaren ook gevoeliger. Niet alleen in het voelen, maar ook lichamelijk en reageren daardoor ook sterker op bepaalde producten. Er zijn gelukkig ook veel mensen bezig met gezonde varianten, waarvan je veel op internet kunt vinden.


Ikzelf heb vaker last van bepaalde ingrediënten en mag een aantal dingen laten staan of er voorzichtiger mee omgaan. Gelukkig kan ik dit zelf uitmeten en weet ik dus waar ik last van heb of kan hebben.

Wil jij dit ook graag weten? Wil jij ook graag een rustige buik, zonder pijn of gerommel?

Ik doe graag een allergie- of intolerantietest voor je.

Het is een heel uitgebreide test met 16 voedingsgroepen met daarin 226 producten. Dit kost je slechts 25 Euro.


En ik wil hem nu ook graag omgekeerd voor je doen. Dus niet waar heb ik last van, maar waar krijg ik energie van? Dus nu als extraatje!Foto: 'Wall food 10031' van Michael Stern (flickr.com)

Logo Praktijk Puur Voelen

Ervaar meer rust, energie

en zelfvertrouwen


Wij bieden persoonlijke behandelingen 

in onze praktijk of online & (online) programma’s voor zelfontwikkeling

Volg ons

 

Facebook

 

Instagram


YouTube

Copyright Praktijk Puur Voelen 2019 | All Rights Reserved

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik te analyseren en de effectiviteit van campagnes te meten of te vergroten. Door op 'accepteren' te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

accepteren