Angst of ongemak

Praktijk Puur Voelen

____________________

Astrid & Erik

Angst of ongemak


Angst… het beheerst veel meer mensen dan je denkt.

Angst, een flinke stressor, die heel veel impact heeft op iemands leven.

Maar in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, hoeft angst niet iets blijvends te zijn. Angst kan, net als elke andere emotie, verwerkt of verwijderd worden.


En als je dat weet, waarom zou je angst dan je leven laten beheersen? Waarom mag het zo’n invloed hebben op hoe jij je voelt? En waarom mag angst bepalen hoe jij je gedraagt?


Je hoeft bij deze manier van therapie geen diepgravende gesprekken te hebben. We kijken samen naar wat voor invloed de angst op jou heeft? Waar je dit voelt?

Verder is het belangrijk of meer mensen in jouw familie dit voelen? Of is er een vervelende gebeurtenis geweest, waarbij de angst is ontstaan?


Dan kunnen we kijken welke vorm van behandeling het beste bij jou past. Het hoeft niet lang te duren. Als je de angst wilt loslaten, meer ruimte wilt creëren voor leuke dingen, maak dan snel een afspraak!

Ik heb dit nu bij meerdere mensen toegepast. En het resultaat is vaak verbluffend!


Iemand, die jaren niet naar de tandarts was geweest, omdat zij te bang was, heeft bij de tandarts een afspraak bij mij gekregen. We zijn samen een half uur tot drie kwartier bezig geweest. En de angst zakte steeds verder weg, totdat er geen spanning meer te voelen was. Ze heeft nu twee afspraken bij de tandarts gehad, en kwam, zelfs na een lange behandeling, vrij ontspannen uit de stoel.


Ook bij kinderen kan het heel snel werken. We maken er samen een spelletje van, zodat het wel leuk is. Ook hierbij heb ik goede resultaten gezien.


Af en toe is er een vervolgbehandeling nodig. Het ligt een beetje aan hoe de angst is opgebouwd. En is het puur van de persoon zelf, of zijn er meerdere invloeden?

Ik heb het nu voornamelijk over de angst of ongemak bij de tandarts, maar dit geldt natuurlijk net zo goed voor andere soorten van angst.


Mocht je patiënt bij tandartsenpraktijk Dentpoint zijn, dan kun je direct bij mij een afspraak laten plannen voor een angstconsult. En anders kun je gewoon bij Praktijk Puur Voelen terecht!


Groet, Astrid

Copyright @ All Rights Reserved