Hoe goed ben jij gegrond

Praktijk Puur Voelen

Astrid & Erik

____________________

Hoe goed gegrond ben jij?

 

Dit zal voor vele mensen al een erg wazige vraag zijn. Waar gaat het over? Wat moet ik zijn?

 

Wat is dat 'gegrond zijn'?

Het gaat erover hoe goed jij verbonden bent met de aarde. Sta je letterlijk ‘met beide benen op de grond’? Want zoals bij deze uitdrukking wordt bedoeld, kun je heel veel dingen beter aan als je goed gegrond bent. In deze verbinding met die enorme aarde kun je heel veel energie kwijt, die anders maar in jouw lijf blijft ‘rondtollen’. Daarnaast kun je er heel veel energie uithalen, die je anders tekort zou kunnen komen.

Dus als je met beide benen goed op de grond staat, heb je al een goede basis voor het leven. Kun je alle dingen die op je pad komen veel beter aan. Het overtollige aan energie kan goed afvloeien en het tekort kun je aanvullen.

 

Wat zijn onderliggende thema's?

Buiten het letterlijk op je beide benen en deze verbinding kunnen voelen, kun je ook via de basis-chakra’s kijken of deze gronding goed is. Dit valt uit te meten of te voelen in een behandeling.

Verder zijn er ook thema’s die erop wijzen of deze chakra’s goed in balans zijn.

Voorbeelden hiervan zijn: angst, niet veilig voelen, het gevoel ‘ik hoor er niet bij’, problemen met geld, teveel of te weinig voelen, problemen op seksueel gebied, weinig sociale vaardigheden, weinig eigenwaarde, onzekerheid, manipulatief of juist een zwakke wil.

Hierbij kun je kijken naar onderliggende thema’s of blokkades.

 

Hooggevoeligheid

Daarnaast hebben de kinderen, die de afgelopen decennia geboren zijn (en soms dus al wat ouder zijn ;) ), een hogere gevoeligheid. Vanuit deze gevoeligheid is het soms moeilijk om een goede verbinding met de aarde te voelen. En zonder deze verbinding valt het leven soms niet te begrijpen. Je ziet deze kinderen vaak letterlijk op hun tenen lopen, of ze lopen steeds te fladderen met hun handen of armen. Ook bij een aantal stickers die kinderen opgeplakt krijgen, zie je specifiek gedrag terug die wijst op een slechte gronding.

 

Wat kun je doen aan een slechte gronding?

Vaak meer dan je in eerste instantie denkt.

De gronding kan al heel snel veranderen. Soms is daar maar een kleine oefening voor nodig, die de gronding meteen al veranderd. Dit kun je dan zelf thuis nog herhalen.

Soms is er iets meer nodig. Kijken we naar onderliggende thema’s en overtuigingen. Maar ook deze kunnen we samen transformeren en zo ervoor zorgen dat het leven makkelijker wordt.

 

We helpen je graag!

 

Astrid

 

Foto: 'She stands up high on her tippy toes' van Michael Knapek (flickr.com)

Copyright @ All Rights Reserved