Loop jij ook graag op je tenen

Praktijk Puur Voelen

Astrid & Erik

____________________

Loop jij ook graag op je tenen?

En wat heeft dat met een keizersnede te maken?

 

Op je tenen lopen?

En dan bedoel ik het letterlijk op je tenen lopen. Dit zie je steeds vaker bij kleine kinderen. Dat ze liever niet op platte voeten lopen. En steeds weer op hun tenen rondhuppelen. Maar laatst was er ook een volwassen dame, die aangaf eigenlijk veel liever op de tenen te lopen. Maar ze mocht dit niet meer van de fysiotherapeut. Waarom doen ze dit nou?

 

Een kleine fee

Ze was een frêle verschijning; net een kleine fee die voorbij kwam. En het contact met de Aarde voelde heel zwaar voor haar. Toen ik ging kijken hoe haar mate van gronding was, was dit erg laag.

Dit wil zeggen dat de verbinding met de Aarde eigenlijk niet goed genoeg is. Je staat letterlijk niet goed genoeg met beide benen op de grond. En je kunt dit o.a. zien in het op de tenen lopen.

 

Wat is gronding?

Als je gronding of aarding goed is, kun je goed energie uitwisselen met de Aarde. Je kunt je energie die je over hebt kwijt, of je emoties laten doorvloeien, zodat je er niet in blijft hangen. Ook energieën van anderen die je opdoet, kun je meteen door laten stromen naar de grond. Zo houd je je eigen energie mooi schoon.

Verder kun je heel veel goede energie uit de megagrote Aarde halen. Er zit heel veel energie in die prachtige bol, waarop we leven. Vanuit de natuur, het buiten zijn, maar ook ons voedsel, dieren en muziek kunnen we heel goed de gronding voelen.

 

Wagenziekte

Zij had veel last van wagenziekte en dan vooral in het openbaar vervoer. En als het druk was, was het nog veel erger. Het was voor mij vrij duidelijk. Als je gronding heel slecht is, heb je nauwelijks verbinding met de Aarde. Als je dan ook nog eens geen contact hebt met de grond, zoals in het vervoer, waar je eigenlijk wat ‘zweeft’ over de weg of het spoor. Zo kun je je energie niet uitwisselen via je voeten. En alle indrukken die je onderweg opdoet, ook vanuit de energie van anderen, kun je dus niet kwijt.

 

Keizersnede

Na wat doorvragen bleek ze te zijn geboren via een keizersnede. Dit heeft helaas nogal een negatieve invloed op de mate van gronding. De gang door het nauwe geboortekanaal heeft ook een functie in het letterlijk goed in je vel zitten. Natuurlijk zijn we blij dat de mogelijkheid van een keizersnede er is, maar we zullen dan iets meer aandacht mogen besteden aan onze ‘landing’ en gronding hier op Aarde.

 

Wat zijn uitingen van een slechte gronding?

Mensen die slecht geaard zijn voelen zich vaak niet thuis op Aarde. De aardse energie voelt heel zwaar voor hen. Ze kunnen vaak slecht met emoties of druk omgaan. Dit komt omdat dit letterlijk in ze blijft ‘hangen’. Ook drukte van andere mensen kan al snel teveel zijn. Dit heeft natuurlijk ook nog te maken met een stuk ‘afschermen’. Muziek met veel tromgeroffel vinden ze vaak irritant. Werken in de tuin of iets anders met zand of klei, voelt dan ook niet fijn. Kinderen zijn vaak heel snel boos of verdrietig of weten zich geen raad met zichzelf.

 

En als je dit herkent? Wat dan?

Ik kan dit op verschillende manier voor je verbeteren. Met kleine oefeningen, die je later zelf ook nog kunt herhalen. Maar ook je energie zal vaak meer in balans moeten worden gebracht. Dit kan ik tijdens een behandeling voor je doen. Soms zijn er andere blokkades die dit versterken, maar dit is niet altijd zo. Verder is het ook vooral een proces. De bewustwording is vaak de grootste stap.

 

Bewust!

Bewust naar buiten gaan om te wandelen, in de tuin te werken, met dieren bezig te zijn of andere bezigheden. Ook gewoon van het buitenzijn en de verbinding met de natuur genieten kan zeker grondend werken.

Verder bewust zijn van wat je eet. Natuurlijke producten verwerken in je voeding en hiermee bewust om te gaan werkt ook grondend.

Zo zijn er vele manieren om je beter thuis te voelen op deze mooie Aarde. Verbindt je met de Aardse elementen. En of dit nu de grond (aarde) is of het water of de sneeuw of het vuur, alles werkt grondend als je je er maar bewust van bent!

foto: 'visit St. Pete Clearwater, walking on sugary white sand' (flickr.com)