Wat bedoelen we nu precies

Praktijk Puur Voelen

Astrid & Erik

____________________

Wat bedoelen we er nu mee: als je helemaal jezelf wilt zijn?

 

Wanneer ben je nu helemaal jezelf?

Als je je in je dagelijkse doen en laten gewoon lekker voelt! Je hoeft niets bijzonders te kunnen of te doen, maar gewoon jezelf een fijn gezelschap vinden (voor jezelf). Je hoeft geen hoge eisen aan jezelf te stellen of alles perfect te doen. Je mag gewoon mens zijn, met je eigen ‘fouten’ die iedereen mag maken.

 

Kun jij bij jezelf blijven?

Kun jij in je eigen energie blijven als mensen dingen aan je vragen? Of pas je je meteen aan de ander aan en wring je je in allerlei bochten om aan de wens van de ander te kunnen voldoen? Mag jij ‘nee’ zeggen van jezelf? En als je dan ‘nee’ zegt, ga je dan een hele uitleg hiervoor geven of mag het ook gewoon alleen ‘nee’ zijn? We accepteren dit van anderen ook, maar vaak niet van onszelf.

 

Mag jij even lekker niets doen?

Is jouw dag pas goed als je van alles hebt gedaan? Moet jij altijd van alles van jezelf? Of mag je ook gewoon de boel de boel laten, en gewoon even een rustmomentje pakken? Een momentje voor jezelf waarin je doet wat jij fijn vindt. Een rondje wandelen of juist sporten. Of lekker genieten van een kopje thee of een goed boek. Zo kun je je energie weer opladen en daarna weer aan de slag met alle andere dingen.

 

Wat houdt je tegen?

Zijn er veel dingen die je tegenhouden om bovenstaande dingen te doen of te mogen doen? Wat zit er diep binnenin je, dat je hiervan weerhoudt? Wij kunnen hier samen naar kijken. Jouw werkelijke ik zien! Kijken wat er met dat kleine mensje is gebeurd, dat hier zo onbevangen op de wereld kwam. Met zijn of haar eigen verwachtingen en missie. En wat hebben alle ervaringen je gebracht? Ben je er sterker van geworden of wijzer? Een fijne zoektocht naar wie je werkelijk bent. Soms is een kleine stap op dit pad al voldoende om je weer een eind verder te helpen. Soms wil je juist grotere stappen zetten. Wij kijken naar wie je bent, en wat jij op dit moment nodig hebt!

 

Liefs, Astrid

 

Foto: A Light Shines In My Heart van Anant Naft Sharma

Copyright @ All Rights Reserved