Borstkanker: erfelijk qua genen of energie?

Borstkanker: erfelijk qua genen of energie?

Borstkanker: erfelijk qua genen of energie?

Jaren geleden had ik al gehoord dat borstkanker erfelijk kon zijn qua energieverbinding. Maar ik had hier zelf (gelukkig) nog geen ervaring mee. Tot het bezoek van een jonge vrouw aan onze praktijk. Hier kwam onverwacht een heel diepe pijn om de hoek kijken.

Deze jonge vrouw kwam bij ons, omdat ze problemen had met slapen. Ze kon óf heel lastig in slaap komen óf ze werd heel vaak wakker ’s nachts. En deze problemen waren erg versterkt nadat haar moeder erg ziek was geweest, een aantal maanden daarvoor. In die tijd was haar opa ook overleden. Ik heb eerst gevoeld en gemeten of er iets was, dat puur met het slapen te maken had. Dat was het geval. Er waren wat kleine gebeurtenissen in het verleden, die toch nog een impact hadden op het slapen van nu. Deze gebeurtenissen en de emoties, die erbij hoorden, heb ik getransformeerd, zodat ze geen negatieve invloed meer hadden.

Healing met energie

Daarna ben ik verder gegaan met een healing, omdat ik lichamelijk een onbalans voelde. Er was veel onrust in de hele buik. Daar was eerst de energie nodig. Daarna werd mijn aandacht heel erg naar haar hoofd en vooral haar oor getrokken. Dit duidde vooral op ‘iets niet willen horen’. Daar zijn we verder op ingegaan.

Dat haar opa was overleden, kort nadat haar moeder flink ziek was geweest, had toch iets losgemaakt. Een onbewuste angst was wakker gemaakt. Haar moeder had jaren geleden borstkanker gehad. Deze ziekte had het hele gezin flink op kop gezet. Vooral omdat dit niet de eerste keer was dat borstkanker in de familie voorkwam. Oma, van moeders kant, was ook al overleden aan borstkanker op erg jonge leeftijd.

Een ziekte, zoals borstkanker, kan in een vrouwenlijn van de familie voorkomen. Vanuit de medische wereld kan worden bepaald of zoiets erfelijk is. Maar wanneer is het lichamelijk erfelijk, dus qua genen? Kan zoiets ook psychisch erfelijk zijn? Ik bedoel dan niet dat dit ‘tussen de oren zit’ in negatieve betekenis. Maar of bijvoorbeeld de angst voor een ziekte ook zo’n grote ruimte kan creëren voor het ontstaan van bijvoorbeeld kanker?

Hoe groot is de kracht van de psyche bij het ontstaan van een ziekte? Ikzelf denk dat dit heel groot is. Stel je voor dat in een vrouwenlijn van een familie veel vrouwen op hun dertigste borstkanker krijgen. Je kunt je voorstellen, dat als je dan zelf dertig wordt, er toch een angst is voor het ontstaan van deze ziekte. en hoeveel invloed heeft zo’n angst dan op het totale functioneren van je lichaam? Ondermijnt dit je weerstand?

Ook bij mijn cliënte was er een angst voor borstkanker. Ze was zich hier van te voren nog niet bewust van, maar voelde het op dat moment toch heel duidelijk. Het uitte zich vooral in het hoog ademhalen. Dit had ze ook al langere tijd en ze had ook moeite met het ontspannen. Verder voelden we allebei ook een flinke spanning in haar buik. We hebben gekeken wat precies deze spanning veroorzaakte. Dit had te maken met de angst om zelf ziek te worden. Maar ook de angst dat haar ouders wat zou overkomen. En natuurlijk was er ook nog het verdriet over het overlijden van haar opa.

Met iedereen, waar je mee omgaat, maak je een bepaalde verbinding. Deze verbinding levert vaak energie op, maar kost soms ook energie. Dit is met oude gebeurtenissen ook zo. Die vragen soms nog energie van je, terwijl dat niet nodig is. Dus die verbinding mag je dan losmaken. Dat hebben we in dit geval gedaan met het ziek-zijn van oma en moeder en de gebeurtenissen daar omheen. Daarbij hebben we de negatieve herinneringen, gedachten en emoties getransformeerd naar positieve dingen. Deze positieve dingen hebben we goed in haar energie vastgezet.

Er is veel gebeurd bij deze cliënte en juist vanuit een heel andere hoek, dan je in eerste instantie zou verwachten. Dat is vaak het mooie bij behandelingen. Openstaan voor wat er komt en kijken wat er nou écht speelt. Vaak is dit wat anders dan een cliënt zelf denkt. Want met het denken kom je niet in je onbewuste terecht. En dat is waar vaak problemen of angsten ontstaan. En wat kan zo’n angst aanrichten? Kan het voor de ziekte in een familielijn zorgen? Welke invloed heeft zo’n onbewuste angst precies op je lichaam?

Je ziet dat er veel meer mee kan spelen in het ontstaan van een ziekte. En wat is erfelijkheid dan precies. Het speelt zich dus niet alleen af in de genen, maar ook in de energieverbinding. Maar dat je hier dus ook veel mee kunt doen is een feit. ‘Het zit tussen de oren’ is dus voor een groot deel waar, maar dit hoeft niet negatief te zijn. En je kunt dit dus ook veranderen.

En als je weet dat energie veel doet, kun je dit natuurlijk ook heel positief gaan inzetten. Je kunt jezelf ook heel weerbaar en krachtig maken. Door veel kracht en positiviteit in jouw energie te brengen. Bewust uit te spreken: ‘Ik ben vol kracht en liefde’. ‘Ik mag er zijn’. ‘Ik hou van mezelf en voel me weerbaar’. Dit soort positieve affirmaties kun je uitspreken of ergens ophangen, waar je vaak langs komt. Ook kun je dit telkens in jouw eigen energieveld zetten. En heb je hulp nodig of heb je vragen, dan kun je altijd contact met ons opnemen of een energiemeting aanvragen.

Over de schrijver
Als kind vond ik schrijven altijd al erg leuk. Ik uit me nu vooral in alle blogs voor Praktijk Puur Voelen en het maken van video's hiervoor. Zo kan ik al onze kennis over stress, wat in je systeem kan zitten en wat je daaraan kunt doen, delen. Zo helpen we zoveel mogelijk mensen naar zo min mogelijk stress.