Geboren met de navelstreng om de keel: welke invloed heeft dit nu?

Geboren met de navelstreng om de keel: welke invloed heeft dit nu?

Geboren met de navelstreng om de keel: welke invloed heeft dit nu?

Kun je je voorstellen dat er iets om je keel gesnoerd zit? Iets dat steeds strakker gaat zitten als je je beweegt. Je wordt aan alle kanten geduwd en getrokken om maar verder te gaan. Strakker, steeds strakker. Het verstikt je. Je keel wordt dichtgeknepen.

Geboren met de navelstreng om de keel moet wel zo’n ervaring geven. Zoiets kan meteen al een eerste traumatische gebeurtenis zijn. Je bent er jezelf totaal niet bewust van. Het is misschien niet eens door de vroedvrouw of gynaecoloog verteld. Maar lichamelijke wordt zoiets wel opgeslagen. Jouw lichaamsgeheugen kan dit wel vertellen.

Ik kom vaker bepaald gedrag bij mensen tegen, die er op kunnen wijzen dat ze geboren zijn met de navelstreng om hun keel. Bij de tandarts willen ze het servetje, voor bescherming van hun kleding, niet te hoog hebben. Dus hun keelgebied mag vrij blijven. Ze blijven het ook wegtrekken, als ik het uit automatisme hoger leg. Mensen, die het bovenste knoopje van hun blouse absoluut niet dicht willen hebben. Geen kol aan een kledingstuk willen. Of geen ketting om kunnen hebben. Die het meteen benauwd krijgen, als je maar in de buurt van hun keel komt. Ook kon een oma een stevige knuffel van haar kleinkind niet verdragen.

Bram, een jongen van 10 jaar, kwam bij ons in de praktijk. Hij had steeds vaker een paniekaanval en met het eten ging het niet zo goed. Dit was ontstaan een jaar geleden ontstaan na een keer flink ziekzijn en moeten spugen. Mijn eerste indruk was meteen: dit heeft met de geboorte te maken. En hij was inderdaad met de navelstreng om zijn keel geboren. Door het spugen was waarschijnlijk de herinnering in het lichaamsgeheugen wakker gemaakt. We hebben hier even over gepraat. Maar ik wilde toch graag kijken wat zijn lichaam en onderbewuste zelf aan me zouden laten zien.

Ik kijk altijd naar de persoon en in dit geval het kind, wat de beste manier van behandelen is. Bij Bram heb ik eerst wat testjes gedaan en spelletjes om de aarding te verbeteren. Daarna mocht hij op de behandeltafel gaan liggen. Hij kon zich heel gemakkelijk overgeven aan een voor hem totaal onbekende manier van behandelen. Dook er als het ware helemaal in. Daarom koos ik voor een behandeling, waarbij we ons helemaal mochten laten leiden door zijn onderbewuste.

Reizen in een spaceshuttle 

Ik heb hem samen met zijn knuffel laten plaatsnemen in een spaceshuttle. Zo kon hij door zijn hele lichaam reizen en op de plekken stoppen, waar het nodig was. Hij was meteen nieuwsgierig naar hoe het er van binnen uit zou zien. Zo zijn we op heel verschillende plekken gekomen. Die plekken kon hij mooi beschrijven en ook kijken of er iets was, wat geheeld mocht worden.

De reis door het lichaam

Eerst hebben we de goede, krachtige energie van mooie herinneringen opgehaald. Dit konden we later gebruiken om een plek te helen. We kwamen bij een plek, waar iets gedraaid zat, wat niet gedraaid hoorde te zitten. We hebben er hulp bij gehaald. Iemand met veel kracht, die dit weer terug kon draaien. Later bleek dat dit in zijn voet was. Moeder vertelde dat hij deze gebroken had gehad. Verder in de reis kwamen we op een plek, waar het heel druk was. Er waren veel ‘leidingen’, die allemaal door elkaar liepen. Er sprong veel energie als bliksemschichten heen en weer. Dit hebben we met hulp gestructureerd. Later bleek dat dit in zijn hoofd was. Zijn moeder vertelde dat Bram vaak zei, dat het heel druk was in zijn hoofd.

Gemiste tederheid

Aan het eind van de behandeling kwam ik uit bij een tekort aan de basisbehoefte ‘tederheid’. Toen kwam het verhaal over Bram en hoe hij als baby van 6 weken al in het ziekenhuis was beland. Daar heeft hij deze tederheid gemist. We zijn hier in een tweede behandeling mee verder gegaan. Hij kwam toen o.a. terecht in zijn keel. Daar zat een bobbeltje, dat opgeruimd mocht worden. Samen hebben we dit gedaan en gekeken, wat deze gebeurtenissen voor invloed op hem hebben gehad. Bram kreeg op een gegeven moment een flinke huilbui. Zijn moeder kon hem op dat moment troosten en zo werd deze onbewuste behoefte ook weer aangevuld.

Bij Bram had het spugen iets in het lichaamsgeheugen wakker gemaakt. Bij spugen heb je het ook vaak benauwd. Zo kwam de angst, die hij heeft gevoeld als baby, weer terug. Dit uitte zich in het niet goed kunnen eten, vaak kokhalzen en paniek hierdoor. Nadat hij geboren was met de navelstreng om zijn keel, kreeg hij een virus, waardoor hij benauwd raakte. Hij kwam in het ziekenhuis aan de beademing. Hierdoor bleef er dit ‘bobbeltje’ in zijn keel zitten. Waarschijnlijk een beschadiging door de beademingsbuis. Maar in ieder geval een trigger en plek waar de emotionele gebeurtenissen waren opgeslagen. Door hier naartoe te gaan en dit te ‘bekijken’, kon hij deze dingen loslaten.

via GIPHY

Na de eerste behandeling kwamen er nog flinke lichamelijk reacties. Na de tweede bleef het vrij rustig. Hij voelde zich veel meer ontspannen en het eten ging al meteen beter. Zo zie je dat een gebeurtenis op heel jonge leeftijd nog invloed kan hebben in het heden. Iets wat impact op je heeft gehad en wat opgeslagen is door je lichaamsgeheugen. Met je gewone geheugen kom je daar niet meer bij. Zo kunnen lichamelijke klachten ontstaan of bepaalde gevoeligheden. Ervaar jij nu ook zoiets, of weet je dat er veel is gebeurd in het verleden. Laten we dan samen eens kijken, naar wat er bij jou geheeld mag worden. Neem vrijblijvend contact op via ‘contact’ bovenaan de pagina of vraag een energiemeting aan!

Over de schrijver
Als kind vond ik schrijven altijd al erg leuk. Ik uit me nu vooral in alle blogs voor Praktijk Puur Voelen en het maken van video's hiervoor. Zo kan ik al onze kennis over stress, wat in je systeem kan zitten en wat je daaraan kunt doen, delen. Zo helpen we zoveel mogelijk mensen naar zo min mogelijk stress.