Wat is levensenergie?

Wat is levensenergie?

Wat is levensenergie?

Met levensenergie bedoelen we hoe je in het leven staat. Hoeveel zin je hebt in en hoeveel verbinding je hebt met het leven hier op aarde. Dat kan wat wazig klinken, want hoezo zou je geen zin hebben in het leven hier op aarde? Hoeveel keus hebben we? En toch kan daar een enorm verschil in zitten per persoon.

 

Zin in het leven?

Vraag maar eens aan iemand die depressief is, hoeveel zin hij of zij heeft in het leven? En zet daar eens iemand tegenover die totaal optimistisch is en gewoon sprankelt van de levensenergie. Zie je het verschil? Je achtergrond van opgedane ervaringen kan hierbij heel bepalend zijn. Maar ook hoe je ouders en je voorouders in het leven staan of stonden en hun opgedane ervaringen. Dit kan allemaal in jouw energie doorwerken en het is dus belangrijk om daar naar te kijken.

 

Heb je zelf invloed op jouw levensenergie?

En wat kun je daar dan aan veranderen, aan je levensenergie? Je bent toch gewoon of optimistisch of niet. Het is iets dat vaak gezegd wordt: ja maar, zo ben ik. Of zo is hij of zij nou eenmaal. Maar daar geloven we niet in. Ja, je kunt een bepaalde aard hebben en daarom makkelijker naar depressiviteit neigen. Maar je kunt hier echt wel wat mee doen. Je kunt echt kijken wat er allemaal op jou van invloed is. Draag je nog dingen van je (voor)ouders of van anderen? Ben jij dit echt zelf of is het ontstaan door de ervaringen, die je nog met je meedraagt? Deze dingen zijn vaak opgeslagen in je lichaamsgeheugen en werken onbewust door. Wij werken juist met dit lichaamsgeheugen en in je onbewuste laag.

 

De verbinding tussen aarding en levensenergie

We hebben gemerkt, bij de vele energiemetingen die we doen, dat levensenergie en aarding heel nauw samenhangen. Meestal zitten ze vlak bij elkaar in de buurt qua percentage. En het mooie van deze ‘koppeling’ is, dat als je het ene stimuleert, het andere vaak mee omhoog gaat.

Ergens is het ook logisch dat de mate waarin je graag hier op aarde bent, je levensenergie, ook direct bepaalt hoe goed je verbonden kunt zijn met de aarde, je aarding. En ook in hoeverre jij goed verbonden bent met jezelf, je aarding, bepalend is in hoeverre je kunt genieten van het leven, je levensenergie.

 

Toch een groot verschil tussen aarding en levensenergie?

Als deze percentages erg van elkaar afwijken, zit er vaak een flinke blokkade op één van de twee. Er is dan vaak iets heel heftigs gebeurd, waardoor vaak de levensenergie flink lager is. Een gebeurtenis bij de geboorte kan zo’n invloed hebben. Het is niet altijd bekend wat er precies met je is gebeurd bij de geboorte. Maar door complicaties of een moeizame geboorte kan er een angst voor het leven ontstaan. Een geboorte heeft vaak een flinke impact op hoe je in het leven staat. Maar ook de aanwezigheid van entiteiten kan een flinke impact hebben op jouw mate van levensenergie.

 

Wat zijn entiteiten?

Entiteiten zijn overleden zielen, die nog niet doorgegaan zijn naar het Licht of de Hemel. Zij zijn vaak onbewust gestorven en hebben daarom dit moment van doorgaan gemist. Of ze zijn erg vastgehouden door de nabestaanden of hebben hier nog iets af te maken voor hun idee. Wij kunnen kijken of er entiteiten aanwezig zijn in jouw energie of in huis en deze entiteiten door laten gaan naar het Licht. Dit heeft vaak een direct merkbaar resultaat voor jouw energie.

 

Hoe kun je levensenergie verbeteren?

Vaak zit er dus een oude ervaring met de emoties daarvan opgeslagen in jouw lichaamsgeheugen. Wij kijken hiernaar tijdens een behandeling en zorgen dan samen met jou ervoor dat deze verder verwerkt wordt. Dan ‘drukt’ deze niet meer jouw levensenergie naar beneden. Verder is de bewustwording van hoe jij invloed kunt uitoefenen op zowel jouw levensenergie als jouw aarding ook belangrijk. Dit kun je dus verder ervaren in ons programma ‘Goed aarden en vol levensenergie’ dat we speciaal hiervoor gemaakt hebben.

Over de schrijver
Als kind vond ik schrijven altijd al erg leuk. Ik uit me nu vooral in alle blogs voor Praktijk Puur Voelen en het maken van video's hiervoor. Zo kan ik al onze kennis over stress, wat in je systeem kan zitten en wat je daaraan kunt doen, delen. Zo helpen we zoveel mogelijk mensen naar zo min mogelijk stress.