Lichamelijke problemen bij kinderen zonder duidelijke oorzaak

Lichamelijke problemen bij kinderen zonder duidelijke oorzaak

Lichamelijke problemen bij kinderen zonder duidelijke oorzaak?

Binnen ons gezin hebben we heel wat troubles gehad qua gezondheid. Er waren een aantal lichamelijke problemen bij de kinderen, zonder duidelijke oorzaak. Twee van onze kids hadden altijd een ‘elf’ onder de neus en heel vaak oorontstekingen. We hebben heel wat doktersbezoeken bij huisarts en KNO achter de rug. En niemand wist wat te doen met die talloze oorontstekingen. Buisjes en amandelen verwijderen. Helaas hielp het allemaal niets. En omdat een arts er dan weinig mee doet, begin je zelf ook bijna te geloven dat het er bij hoort. Op de verschrikkelijke pijn voor je kind na.

De jongste had door zijn hartafwijking 2,5 jaar sondevoeding. En hij bleef maar spugen en had altijd diarree. Wat een verschrikkelijke tijd. En de ene oorontsteking na de andere. Want aan de kant waar de neussonde zat, begon het oor te ontsteken. Dan de neussonde maar door het andere neusgat. Helaas begon dan het andere oor ook te ontsteken. En het eerste was nog niet genezen, dus ja… wat dan?

Op een gegeven moment kwamen we via een therapeut erachter, dat ze allebei een koemelk-intolerantie hadden. En de sondevoeding van de jongste was op basis van koemelk. Hij kreeg dus niets anders! Wat een schrikken. We zijn acuut met de koemelk gestopt. En dat gaf al veel verlichting. De oorontstekingen stopten. Er zijn wat hersteloperaties voor het trommelvlies geweest voor de oudste. Maar helaas is ze wel door de vele ontstekingen doof aan één oor.

Wat een mooie bijkomstigheid was, was dat door het stoppen van koemelk de jongste spontaan aan het eten ging. Hij weigerde altijd al het voedsel. Ze hadden het zelfs al over dwangtherapie. Maar daar stonden we zelf niet achter. Want we hadden het idee, dat er iets anders achter zat. En dat bleek dus ook zo te zijn!

Toen konden we puur op ons gevoel afgaan, dat toen nog wat minder ontwikkeld was. En nu ga ik nog op mijn gevoel af, als ik voeding nameet. Vaak weet ik al van te voren, waar de biotensor gaat veranderen; voor welke voeding degene gevoelig is. Soms komt het niet als allergie of intolerantie naar voren, maar blijkt er een ander probleem onder te zitten.

Wij hebben veel baat gehad in het verleden (en nu nog) bij een allergietest. We wisten eindelijk waar bepaalde lichamelijke klachten vandaan kwamen. En konden zelf eindelijk iets doen, zodat de klachten minder werden.

Wil jij ook graag weten of je ergens allergisch voor bent of een intolerantie voor hebt? Ik kan een test voor je doen met 16 productgroepen en 226 producten. En mocht je zelf nog iets anders getest willen hebben, kan dat ook!

Daarnaast test ik altijd als extraatje waar je juist wel energie van krijgt! Dat vind ik minstens zo belangrijk! Vraag voor meer informatie via ons contactformulier.

Over de schrijver
Als kind vond ik schrijven altijd al erg leuk. Ik uit me nu vooral in alle blogs voor Praktijk Puur Voelen en het maken van video's hiervoor. Zo kan ik al onze kennis over stress, wat in je systeem kan zitten en wat je daaraan kunt doen, delen. Zo helpen we zoveel mogelijk mensen naar zo min mogelijk stress.