Mijn energie afschermen? Moet dat dan?

Mijn energie afschermen? Moet dat dan?

Mijn energie afschermen? Moet dat dan?

Energie afschermen? Nee, je hoeft dit niet te doen. Niet als je gewoon goed bij jezelf kunt blijven en geen last hebt van de prikkels om je heen. Niet de energie van anderen overneemt en voelt hoe zij zich voelen. Ook als je niet leegloopt qua energie door mensen of indrukken om je heen en je je al snel moe voelt in groepen mensen of op je werk.

Wat als je wel last hiervan hebt?

Maar wat als dit wel zo voor je voelt. Als je wel snel moe wordt of je niet veel energie overhoudt in de loop van de dag? Dan is het afschermen van jouw energie en zo je energielevel beschermen wel aan te raden! En daarnaast is het dan noodzakelijk om te kijken wat er verder nodig is om jouw energielevel op peil te houden. Te onderzoeken waar je letterlijk op leeg loopt.

Aarding

Aarding is ook een belangrijk proces bij dit geheel. Weet jij dat aarden niet alleen ‘je voeten goed op de grond houden’ is? Weet jij dat de verbinding met jezelf ook een stuk aarden is? En dat dit minstens zo belangrijk is? Aarden is in principe een verbinding met de aarde, zoals het woord al zegt. Maar ook deze verbinding kun je op heel veel verschillende manieren aangaan, zoals in letterlijke verbinding maar ook in voeding. En dan is de meest natuurlijke voeding het meest aardend, aangezien dit letterlijk uit of van de aarde komt.

Bewustwording

Maar het belangrijkst is eigenlijk de bewustwording. Je kunt n.l. heel veel dingen doen, die heel aardend werken, maar als je je er niet bewust van bent, werkt het vaak niet echt door. Dus hoe bewuster je je van bepaalde processen bent, hoe beter geaard je raakt. En hoe makkelijker je al de indrukken, die je gedurende de dag hebt opgedaan, weer kwijtraakt. En je je ook weer kunt opladen met een flinke hoeveelheid energie.

Waar bestaat het programma uit?

Eigenlijk zijn dit allemaal aspecten die in ons programma ‘Goed aarden en vol van levensenergie’ terugkomen. Aarden. Hoe dan? En wat houdt het allemaal in? Manieren om dit te doen, die bij jou passen. Hoe staat levensenergie in verbinding met de aarding? Visualisaties om je energie te reinigen en weer op te laden. En manieren om je energie af te schermen.

Over de schrijver
Als kind vond ik schrijven altijd al erg leuk. Ik uit me nu vooral in alle blogs voor Praktijk Puur Voelen en het maken van video's hiervoor. Zo kan ik al onze kennis over stress, wat in je systeem kan zitten en wat je daaraan kunt doen, delen. Zo helpen we zoveel mogelijk mensen naar zo min mogelijk stress.