Overprikkeling, wat is dat?

Overprikkeling, wat is dat?

Overprikkeling, wat is dat?

Overprikkeling of overprikkeld zijn. Dus last van allerlei prikkels die om je heen zijn. Ook dit hoor je steeds meer en komt steeds meer voor. Het komt eigenlijk door meerdere dingen. Aan de ene kant komen er steeds meer prikkels en laten we steeds meer prikkels toe. En aan de andere kant zijn we steeds gevoeliger en daardoor ook gevoelig voor deze prikkels.

 

Ik meet heel vaak de energie voor iemand na. Dat is ook hoe we een behandeling beginnen. Aan de hand van deze waarden weet je hoe de verschillende waarden zijn en weet je ook waar de aandacht de komende tijd op gericht mag zijn. Tijdens de behandeling zullen deze waarden ook gelijk al veranderen, maar je mag ook zelf het nodige doen om dingen te veranderen. De overprikkeling is één van de belangrijkste dingen bij een energiemeting. En ik kan ook meten waar dit vandaan komt.

 

Overprikkeling uit het heden

De prikkels die we ervaren, kunnen dus zorgen voor een overprikkeling. In het hier en nu zijn er behoorlijk wat prikkels om ons heen. We willen vaak continu bereikbaar zijn. Kijken op bij elk geluid of trilling van onze mobiel, wat trouwens ook echt verslavend werkt. Geluids- en lichteffecten in spel en film zijn ook flink toegenomen. Stilte is vaak iets waar veel mensen slecht tegen kunnen. Dus zorgen we continu voor geluid of afleiding om ons heen. Denken meteen te moeten reageren op elk berichtje kan ook voor een flinke druk zorgen. En grenzen stellen is iets wat we als gevoelige persoon niet makkelijk doen. Verder kan een grote belasting zoals bijvoorbeeld zorg of ziekte natuurlijk ook voor een overprikkeling zorgen.

 

Overprikkeling uit het verleden

Gebeurtenissen uit het verleden kunnen voor een flinke overprikkeling zorgen. Of deze gebeurtenissen nu groot of klein waren, maakt eigenlijk niet uit. Belangrijker is hoeveel indruk ze op jou hebben gemaakt. Maar niet alleen gebeurtenissen maar ook dingen die tegen je zijn gezegd of dingen die ‘gewoon’ zo waren in de omgeving, waar je bent opgegroeid. Dit allemaal heeft een flinke impact op je en kun je nog steeds met je meedragen. En zo kan je systeem behoorlijk vol raken en kun je steeds prikkelbaarder worden.

 

Heel snel boos of geïrriteerd?

Dit prikkelbaar zijn uit zich vaak in snel boos of geïrriteerd zijn. Je storen aan van allerlei dingen in je omgeving. Je bent dan erg overprikkeld. Dus het minste of geringste kan ervoor zorgen dat je uitvalt naar iemand. Eigenlijk is je ‘emmertje’ dan overvol en is elke druppel teveel. Belangrijk is het dan om dat emmertje weer wat leger te maken, zodat er weer meer ruimte voor jezelf en jouw emoties komt. Want die uitval van nu is vaak veel heftiger dan in deze situatie past. En dat komt omdat er dan iets anders, dat misschien wel op de bodem van jouw emmertje ligt, geraakt wordt. En die emotie laat zich dan zien. Een emotie die netjes ergens in jouw lichaam is opgeslagen en erom vraagt om gezien te worden. Dit heeft dan met jouw lichaamsgeheugen te maken.

 

Overprikkeling uit werk of vanuit school

Je werksituatie kan ook zorgen voor een overprikkeling. De druk kan heel groot zijn vanuit een werkgever of de werksituatie, maar ook wijzelf kunnen ons een grote druk opleggen. Ditzelfde geldt natuurlijk voor een schoolsituatie.Daarnaast is het belangrijk in hoeverre er een waardering is voor onze inzet. Als deze groot is, kunnen we de druk veel makkelijker aan. Als onze inzet gezien wordt, is de druk veel minder groot. Verder is het ook aan onszelf in hoeverre we een druk laten ontstaan. Neem je graag wat extra’s op je schouders (ook hier zullen dan spanningsklachten ontstaan)? Of wil je graag alles zelf doen, omdat je dan weet dat het ‘goed’ gebeurt. Kun je dus moeilijk delegeren? Wil je overal bij betrokken worden, of kun je ook dingen aan een ander overlaten? Wil je altijd aanspreekbaar of bereikbaar zijn? Dit zijn ook processen waar we zelf veel meer invloed op hebben, dan we vaak willen zien.En zo kan uit een energiemeting komen dat het werk niet de veroorzaker is van de overprikkeling, maar dat het misschien een situatie is, die je ook op je werk tegenkomt.

 

Hoog-sensitiviteit en overprikkeling

Het is een feit dat we steeds gevoeliger worden. De kinderen van tegenwoordig zijn eigenlijk allemaal gevoelig op hun eigen manier. En omdat dit een proces is van de laatste decennia, zijn een flink aantal van deze kinderen ook al volwassen. We mogen leren om met deze gevoeligheid om te gaan. Onszelf beter leren kennen en weten waar onze sterke en minder sterke punten liggen. Weten waar je last van kunt hebben en hiermee leren omgaan.

Een aura, die vrij ver openstaat of je energie niet goed afschermen, horen meestal bij deze gevoeligheid. Dat zijn dingen die ik ook nameet en waar je dus wat mee kunt doen. In ons programma ‘Goed aarden en vol levensenergie’ kun je daarmee aan de slag.

 

Entiteiten

Verder kunnen entiteiten ook van invloed zijn op ons systeem. Entiteiten zijn overleden zielen, die nog niet doorgegaan zijn naar het Licht. Ze zijn vaak onbewust gestorven door een vrij plotselinge dood. En om gezien of gehoord te worden, kunnen ze vrij vervelend voor ons worden. Kinderen staan nog vrij open om hen ook op te merken. Dit zorgt vaak voor slaapproblemen.Entiteiten kunnen in ons huis rondhangen of zelfs in onze energie. Ik meet dit bij een behandeling ook altijd na. En als ik het vermoeden heb bij een energiemeting, pak ik dit ook mee. Wij kunnen ze door laten gaan naar het Licht en kijken of er een reden voor was, dat ze bij je waren.

 

Wat heeft overprikkeling voor invloed?

Overprikkeling zorgt vaak voor de meeste klachten. Dit kan zowel psychisch zijn, zoals een slechte concentratie, een vol of druk hoofd, continu denken, in problemen denken, depressie, burn-out of negatief zijn. Maar ook lichamelijk, zoals overal vage klachten of pijntjes, hoofdpijn, migraine, hartkloppingen, maag- of buikpijn, verstoorde spijsvertering, maar ook letterlijk overal tegenaan lopen of struikelen. Je lichaamsgeheugen kan voor zulke klachten zorgen, om je erop te wijzen, dat er nog iets te verwerken valt. Ga ook bij lichamelijke klachten naar een huisarts om daadwerkelijke problemen uit te sluiten. Want ook al is het door stress ontstaan, dat wil niet zeggen dat er geen medische hulp nodig is. Wel is het slim om ook naar de stress of hoe deze ontstaat te kijken.

 

Wat kun je aan de overprikkeling doen?

We kunnen samen met jou kijken naar wat er voor jou nodig is. Wat heeft voor deze overprikkeling gezorgd? Wat is bij jou de oorzaak van dit alles? En dit kunnen meerdere dingen zijn. We kunnen de overprikkeling verlagen en daarnaast mag je zelf aan de slag om dingen te veranderen, zodat dit niet weer meteen gaat verhogen. Dus is een inzicht in hoe dingen voor jou werken heel belangrijk. Onze onlineprogramma’s kunnen je daar erg mee helpen om inzicht te krijgen en met jezelf aan de slag te gaan. ‘Kom in balans en krijg energie’ is het meest effectief hierbij, omdat je dan intensief met jezelf aan de slag gaat. ‘Goed aarden en vol levensenergie’ helpt je om inzicht te krijgen in aarding en hoe je jouw energie kunt afschermen. Verder kun je lid voor slechts 1 Euro worden van onze betaalde digitale groep, waarbij je dan continu dingen aangereikt krijgt om mee aan de slag te gaan. We kijken graag met je mee om te zien wat voor jou het beste is.

Over de schrijver
Als kind vond ik schrijven altijd al erg leuk. Ik uit me nu vooral in alle blogs voor Praktijk Puur Voelen en het maken van video's hiervoor. Zo kan ik al onze kennis over stress, wat in je systeem kan zitten en wat je daaraan kunt doen, delen. Zo helpen we zoveel mogelijk mensen naar zo min mogelijk stress.