Wat is aarden?

Wat is aarden?

Wat is aarden?

Aarden is één van de speerpunten van onze praktijk. Goed met beide benen op de grond staan. Die uitdrukking is natuurlijk ook niet voor niets ontstaan. Want als je met beide benen goed op de grond staat, kan er weinig met je gebeuren. Je bent niet maar zo uit het veld geslagen. De dingen die je meemaakt of indrukken die je opdoet, kunnen gewoon wegvloeien naar de aarde toe en hoeven dus geen grote impact op je te hebben.

 

Maar hoe werkt aarden in het dagelijkse leven?

Dat was in het kort wat aarden is. Maar hoe werkt het in de praktijk? In het dagelijkse leven?

Het is heel belangrijk om beide voeten goed op de grond te houden. Als dingen spannend zijn of je bent met veel mensen in een ruimte, houdt die beide voeten gewoon lekker plat op de grond. Zo kunnen echt de indrukken door je heen gaan naar de aarde toe.

 

Is aarden alleen maar ontladen?

Aarden kun je zien als een doorstroming. Dus je laat de overtollige energie of opgedane indrukken via je voeten of zitvlak naar de aarde toestromen én je neemt ook weer energie op uit die enorme aardbol. Dus je mag je ook weer opladen aan de grote energiebol. Zo kun je tijdens een wandeling heel mooi de opgedane energie loslaten en je ondertussen ook weer opladen.

 

Waarom is dan niet iedereen goed geaard?

Er kunnen in je energiedoorstroming blokkades ontstaan. Door dingen die je hebt meegemaakt, maar niet 100% hebt verwerkt. Of emoties die nog diep in je onbewuste zijn opgeslagen. Dit zit dan vaak in je lichaamsgeheugen en daar kom je zelf vaak niet bij. Dit is niet goed voor de energiedoorstroming in je lijf, maar kan ook voor lichamelijke of psychische klachten gaan zorgen. Dit is iets waaraan wij tijdens behandelingen ook werken.

 

Heeft hoog gevoeligheid invloed op het aarden?

Het kan zijn dat de aarde voor iemand die hoog gevoelig geboren wordt, in eerste instantie zwaar aanvoelt. En dat verbinding met dit zware aardse wat moeizaam gaat. Ook de verbinding met het lijf is dan vaak moeilijk. Op de tenen lopen is dan vaak een zichtbare uiting hiervan. Maar ook moeite hebben om contact te hebben met zand en gras e.d. wordt dan als vervelend ervaren. Vaak zien we dat zo’n persoon ook als het ware zweeft, als ze komen aanlopen. Of kinderen waarbij elke indruk ook teveel is. Vaak is de aarding dan niet goed. En om het leven gemakkelijker te maken is dit wel belangrijk.

 

Dus als je gevoelig bent is aarden moeilijk?

Het wil helemaal niet zeggen dat aarden lastig is als je gevoelig bent. Je kunt ook juist een enorme verbinding voelen met de natuur. En juist daar je energie, inspiratie en verbinding uit halen. Wij zijn nu zelf 99 tot 100% geaard. Van daaruit werken we en halen we onze rust en stabiliteit. Ik zeg niet dat dit altijd zo geweest is. Maar de natuur heeft mij altijd rust gegeven.

 

Is aarden alleen maar de voeten op de grond houden?

Aarding zit hem niet alleen maar in de verbinding met de aarde. Er is zoveel meer wat met aarden te maken heeft. Een heel belangrijk onderdeel is ook de verbinding met jezelf. Dus als je niet lekker in je vel zit, is aarden ook heel lastig. Maar ook het zorgen voor jezelf en de verbinding met anderen. In allerlei dagelijkse processen zit ook het proces van aarden.

 

Hoe kun je dit aarden nu verbeteren?

Je kunt je aarding zelf ook goed verbeteren, door op dingen in je dagelijkse leven te letten. En vooral bewustwording is hierbij belangrijk. Wat is het nu precies en waar zit het overal in?

Wij hebben hiervoor een programma gemaakt: ‘Goed aarden en vol levensenergie’. Hierin wordt heel veel uitgelegd en staan ook oefeningen in om direct in je dagelijkse leven toe te passen. Verder bevat het ook visualisaties en manieren om je energie te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Over de schrijver
Als kind vond ik schrijven altijd al erg leuk. Ik uit me nu vooral in alle blogs voor Praktijk Puur Voelen en het maken van video's hiervoor. Zo kan ik al onze kennis over stress, wat in je systeem kan zitten en wat je daaraan kunt doen, delen. Zo helpen we zoveel mogelijk mensen naar zo min mogelijk stress.