Zit jij ook vooral in je hoofd?

Zit jij ook vooral in je hoofd?

Zit jij ook vooral in je hoofd?

Ons hoofd is zo belangrijk gemaakt in de huidige maatschappij. We moeten leren, we kijken tv/films/series, we spelen allerlei spelletjes of games. Beeldschermen spelen een grote rol. We moeten bereikbaar zijn. Direct reageren. Aan allerlei dingen denken. Verder leren. Carrière maken. We zitten continu in ons hoofd.

Kort lontje

Vele mensen zijn gigantisch overprikkeld. Zitten in een burn-out of qua overprikkeling er tegenaan. Zitten continu te denken. Te malen. Ervaren geen rust meer. Krijgen hierdoor een kort lontje. Kunnen moeilijk in slaap komen of slapen onrustig. Krijgen nog een korter lontje.

Concentratie

Kunnen de stilte niet meer verdragen. Willen continu afleiding. Doen het liefst alles tegelijk. Kunnen zich niet meer concentreren.

Ga je wandelen?

En op mijn vraag of ze dan ook nog wel eens lekker een eindje gaan wandelen, krijg ik dan een heel verdwaasde blik. Wandelen? Ja, lekker naar buiten. Genieten van de natuur of je directe omgeving. Van de rust genieten. In contact zijn met je lijf. Met de aarde. Zo je prikkels weer kwijt worden, die je in de loop van de dag hebt opgedaan. En dat elke dag. Minstens een half uur. Lekker je hoofd in de wind. Letterlijk uitwaaien.

Frisse energie

Maar ook nieuwe energie opdoen. De frisse lucht diep in je longen inademen. Je lijf weer vullen met nieuwe, frisse energie. Je voeten nemen weer nieuwe energie op uit die enorme energiebol, waarop we wonen. Aardse energie.

Gebruik je lijf weer en ga aarden

Uit je hoofd. In je lijf. Bewegen. Op welke manier dan ook. Op jouw manier. Maar daag jezelf ook uit. Om echt goed in je lijf te komen. Uit je hoofd te gaan. Te sporten. Te bewegen, zodat je van allerlei vage klachten afkomt en je lijf weer gaat gebruiken. Niet alleen maar dat hoofd van je gebruiken. Maar ook echt in contact komen met jezelf. En zo goed te aarden.

Dit is belangrijk

Dit is één van de belangrijkste dingen, om naast het werken aan jezelf, te doen. Wij kunnen je helpen om de overprikkeling direct naar beneden te brengen. Maar jijzelf kunt ook veel doen om dit lager te houden. Om elke keer weer die prikkels kwijt te worden. En daarvoor mag je je hele lijf gebruiken. Niet alleen je hoofd.

Over de schrijver
Als kind vond ik schrijven altijd al erg leuk. Ik uit me nu vooral in alle blogs voor Praktijk Puur Voelen en het maken van video's hiervoor. Zo kan ik al onze kennis over stress, wat in je systeem kan zitten en wat je daaraan kunt doen, delen. Zo helpen we zoveel mogelijk mensen naar zo min mogelijk stress.